DSG specialist

DSG specialist

Afspraak maken?

Maak hier uw afspraak

 

DSG Specialist Waterland


Autobedrijf Waterland
is een onafhankelijke BOVAG garage in regio. Autobedrijf Waterland is het DSG Service punt voor de regio Waterland en omstreken.

 


Autobedrijf Waterland is de specialist op het gebied van de DSG Versnellingsbak. Voor onderhoud, reparatie, of storingen bent u bij ons aan het juiste adres. omdat wij over de originele uitlees apparatuur beschikken om de versnellingsbak uit te lezen komen we vaak snel achter te storing waar u last van heeft. Het voordeel hiervan is dat we voor u de kosten dus kunnen beperken. 

Maak direct een afspraak met Autobedrijf Waterland!

T: 020-4361407
E: info@autobedrijfwaterland.nl 

 

DSG  Automaat Olie Verversen.

DSG automaat Olie Verversen bij schakel klachten!
Volkswagen, Audi, Seat, Skoda automatische transmissie. Een van de veroorzakers van de problemen bij een DSG versnellings bak is de olie. Deze blijft te lang zitten waardoor er vervuiling op treed en er zo niet meer goed te zien valt door de megatronic in welke versnelling de versnellingsbak zich bevind.

Bij ons is het dan ook het advies om dit elke 60.000 KM te doen voor het behoud van de versnellingsbak.

 

DSG Olie Service nu va 185,-

 

De Mechatronic

De DSG Mechatronic is het regelbrein van de DSG versnellingsbak waar alle commando’s worden verwerkt en uitgevoerd. Er bevinden zich diverse kleppen, actuatoren en sensoren die verantwoordelijk zijn voor het schakelen van de juiste versnelling op het juiste moment en het bedienen van de koppeling.

DSG componenten worden aangestuurd door de Transmission Control Unit ook wel de TCU genoemd dit is de ‘computer’ in de Mechatronic die alle signalen verwerkt en ervoor zorgt dat de solenoids en actuatoren aangestuurd worden. Dit alles gebeurt onder een zeer hoog oliedruk systeem.

 

 

 

 

 

 

Mechatronic problemen.

Ervaart u problemen met uw DSG vaak is dit probleem te verwijten aan een defecte Mechatronic. Als er een storing in uw DSG zit gaat er vaak op uw dashboard een steeksleuteltje knipperen. Veel storingen die we dan zien bij het uitlezen van een defecte Mechatronic zijn. P17BF, P189C, P1895, P0841 het kan ook voorkomen dan de auto bepaalde versnellingen niet meer schakelt.

 

Bij Autobedrijf waterland hebben we ons door de jaren heen bewezen als betrouwbare DSG Specialist en bent u van harte welkom voor de totaal service voor uw DSG versnellingsbak, wij zijn in staat uw mechatronic op de juiste manier te repareren, vervangen of eventuele een nieuwe Mechatronic te plaatsen. 

 

DSG Koppeling vervangen.

DSG Koppeling Vervangen - Een versleten DSG koppeling vertaald zich vaak in vreemde trillingen en geluiden of harde schakelovergangen. Autobedrijf Waterland DSG biedt uitkomst middels een vakkundige methode van DSG diagnose met ons uitgebreide diagnosetraject 

DSG koppeling vervangen is een reparatie die bij iedere Volkswagen, Audi, Seat of Skoda op den duur uitgevoerd moet worden.

Levensduur DSG koppeling

Wij adviseren iedere 100.000 km de 'DSG koppeling' te laten controleren. Met een gemiddelde levensduur van c.a. 150.000 km tot 250.000 km wat uiteraard afhankelijk is van rijgedrag en rij-omstandigheden!

Kenmerken versleten DSG koppeling:

  • De DSG Versnellingsbak schakelt niet optimaal
  • Storingslampje DSG brandt
  • Bijgeluiden - niet te plaatsen geluiden uit de DSG bak
  • Het slippen van de DSG (Slippende DSG koppeling).
  • Trilling tijdens het schakelen
  • Toerental gaat even omhoog terwijl de auto niet daadwerkelijk versnelt.

 

 

 


Maak direct een afspraak met Autobedrijf Waterland

Bel  020-4361407

Wij zullen contact met u opnemen om de afspraak te bevestigen 

De Dollard 20
1454AV Watergang
info@autobedrijfwaterland.nl  Route naar garage